STV SA

VALIDARE SI CONSULTARE CARDURI

Sistemul Automat de Taxare este realizat astfel incat sa asigure atat o informare corecta a calatorului, cat si un timp scurt de validare a cardurilor de calatorie.

Pentru operatiunile de validare sau consultare efectuate la validatoarele din vehiculele STV SA, mesajele aferente raman afisate pe ecran atat timp cat calatorul nu retrage cardul.

În momentul in care cardul este retras de la validator, mesajul dispare automat pentru a permite si altui calator sa valideze. Daca, de exemplu, mesajul ar ramane pe ecran 10 secunde dupa retragerea cardului, implicit timp de 10 secunde nu ar mai putea valida un alt calator la același validator, ceea ce nu este acceptabil, in special la ore de varf.

În plus, daca un calator retrage rapid cardul, fara a observa mesajul afisat pe ecran, acesta poate apasa butonul 1 (consultare) si apropia cardul, moment in care ii va fi afisat soldul de pe card, dar nu va fi dedusa o noua calatorie.

Validarea cardului de calatorie:

  • In momentul validarii, cardul trebuie tinut timp de 2-3 secunde la o distanta de 1-2 cm de zona centrala a validatorului – marcata cu un disc negru – pentru a se derula toate informatiile introduse pe card.
  • Validarea corecta este confirmata de un semnal sonor scurt, aprinderea ledului verde si mesajul „Calatorie placuta!” afisat pe display-ul validatorului.
Validator Carduri

Validarea Cardului

Validarea Multipla

Validarea Cardului Pe Traseu Comun